torstai 29. maaliskuuta 2012

BARF

Moikka pitkästä aikaa, anteeksi etten ole kerinnyt kertomaan mun päivistä aikaisemmin.
 Pääsin tänään omistajanai kanssa lehteen. Olen tosi ylpeä itsestäni :) Haastattelun voi katsoa täältä. Löytyy vissiin hmm 15 sivulta.


Mami on saanut nyt töitä ja on jättänyt mut nyt pitkästä aikaa yksin kotiin. Yleensä se oli aina mun kanssa kotona, kun oli työtön. Noh olen kuluttanut aikani nukkumalla ja raahaamalla kaikki löytämäni vaatteet ympäri taloa. Niiden päällä on myös kiva nukkua. 
Osaan tietenkin olla ihan hyvin yksin, mut on siihen opetettu :)


Ainiin, piti tulla kertomaan että mun ruokavalio on muuttunut nyt raakaruokinnaksi (BARF). Ruoka on todella hyvää ja odotan aina innolla, kun on ruoka aika mm..
Mami ostaa mulle mustista ja mirristä tollasia pötkäjä, mitkä on pakastettu. Niissä on sitten kuulemman kaikki tarvittava. Ja ovat tietenkin täysin luonnollisia jne. 
Mä syön Maukas Adult RAAKAA ja välillä siihen sekaan saan luu/rustomurskaa. NAM sanon minä!

Tässä pieni tietopaketti BARF-ruokinnasta:
Kopioitu barf.fi sivulta.
"BARF on lyhenne sanoista bones and raw food (luita ja raakaravintoa) tai biologically appropriate raw food (biologisesti oikeaoppista raakaravintoa). Biologisesti oikeaoppinen tarkoittaa sitä lajityypillistä ravintoa, mitä kukin eläinlaji luonnossa syö. Koira on petoeläin, joka syö muita eläimiä.
Jokainen eläinlaji on kehittynyt aiemmista elämänmuodoista evoluution kautta. Koiraeläinten historia ulottuu miljoonien vuosien taakse. Koiraeläimet (Canidae) on nisäkkäiden heimo, johon kuuluu 14 sukua ja 35 lajia. Ne ovat levinneet maapallolla laajalle ja eri lajit ovat sopeutuneet hyvin erilaisiin elinympäristöihin. Jokainen laji syö ravintonsa luonnossa raakana. Ihmisen olemassaolo maapallolla on lyhyt muihin eläinlajeihin verrattuna. Me olemme ainoa laji, joka kypsentää ravintonsa.
Koiraeläinten evolutiivinen historia ulottuu noin 40 miljoonan vuoden taakse. Tätä taustaa vasten raakaruokinnan soveltuvuudesta koiriemme ruokinnassa ei tulisi olla epäilystäkään. Raakaruokinta sopii kaikille koirille ikään, rotuun tai kokoon katsomatta.
Raakaruokinta vaikuttaa postiivisesti

  • Ruokinnan muutos nostaa koiran vastustuskykyä
  • Koira saa monipuolisempaa ja biologisesti oikeaoppista ruokaa
  • Proteiinit ovat alkuperäisessä muodossaan ja ruoassa on hyödynnettäviä rasvahappoja, vitamiineja, antioksidantteja ja bakteereita
  • Ruoka ei ole ”steriiliä” ja ”kuollutta”
  • Hormonaalinen toiminta voi muuttua
  • Suoliston bakteerikanta muuttuu
  • Koirat nauttivat pureskelusta
  • Hammaskivi katoaa
  • Koirasta tulee elinvoimaisempi"


Mulla on siis tätä, mutta RAAKA versio.




Tässä vielä kuvia eilisestä päivästä :) Vietettiin lenkin jälkeen paljon aikaa etupihalla, kun Juuso siivosi varastoa. Sain taas vähän hepulikohtauksia. Ja sain mamin ja Juuson nauramaan. On kiva ilahduttaa muita :)


Poseeraan





Ollaan harjoiteltu ihmisten ohittamista. Tänään harjoiteltiin katsekontaktia namupaloilla, kun tuli kiinnostavimpia ihmisä vastaan mitä olisin niiin tahtonut mennä moikkaamaan, mutta tottelin mielummin mamia. Kehui mua tosi paljon, eli tein vissiin jotain oikein.

Tulipas sekalainen teksti.. mutta hyvää (tulevaa) pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

  1. meilläkin syödään tuota maukas adulttia, myös junior ja kana mix on ollu namia. ajattelin myös kokeilla tuota kala mixiä piakkoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mekin varmaan kokeillaan noita muita jossain vaiheessa. Mutta nyt on helpompi syöttää tuota, kun ei tartte mitään lisätä :) Paitsi luu/rustomössöä joskus.

      Poista